Wie bel jij vandaag?

Vandaag op 7 april 2021 is het ‘Wereldgezondheidsdag’.

Deze dag is in 1948 in het leven geroepen door de Verenigde Naties.De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO = World Health Organization) vraagt aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld. Vooral om alles bespreekbaar te maken. Afgelopen jaar stond zowat geheel in het teken over de gehele wereld met het bekende virus. Ik leef mee met iedereen die iemand hieraan verloren heeft of mensen die er heftig ziek van zijn. Want hier mag echt weleens aandacht voor zijn.

Om in mijn eigen omgeving te blijven ken ik een aantal mensen waaronder ook naasten van me  die ziek zijn. Uit ervaring weet ik dat mensen aan de buitenkant niet kunnen zien hoe iemand zich voelt of hoe het met iemand gaat.Een voorbeeld van mijn dementerende moeder was dat als iemand iets vroeg ze daar goed antwoord op gaf en dan zeiden mensen het gaat goed he met je moeder? Wat er zich verder afspeelde daar had men geen weet van. Alleen mensen die wisten wat dementie was die snapten het.

Een ander voorbeeld is depressie, dat kun je ook niet aan de buitenkant zien bij iemand. Vorige week heb ik een Webinar gevolgd  voor naasten met een bipolaire stoornis. Hierin kwam naar voren dat deze mensen eigenlijk 2 ziektes in 1 hebben. De ene dag/week/maand is er depressie en de andere dag/week/maand is er euforie of te wel een hypomane periode. Dat lijkt leuk en dan lijkt het goed te gaan echter dit is voor een partner heel vermoeiend en het kan ook nog gevaarlijk zijn. Als je daar niets van afweet, sta je er ook niet bij stil. Dat hoeft ook niet, echter ik weet ook dat er heel snel geoordeeld wordt.

Inmiddels ken ik helaas in mijn naaste omgeving ook mensen die vechten voor hun leven door de kuur die ze nodig hebben voor hun lichaam dat in disbalans is. Hier is vaak geen aandacht voor, want de persoon is toch beter. Ook hier leef ik natuurlijk enorm mee met deze mensen. Dat ze gauw weer gezond en wel door het leven kunnen gaan. Ook hierin is een lange weg te gaan en veel mensen staan er niet bij stil. Bijvoorbeeld moeheid, is ook niet aan de buitenkant te zien. Daarom dit bericht vandaag om even aandacht te vragen voor de mensen die ziek zijn. Kijk alleen maar eens in je omgeving. Wie ken jij? Hoe vaak laat jij iets van je horen?

Mijn oproep is om vandaag op deze Wereldgezondheidsdag minimaal 3 mensen uit je omgeving die ziek zijn een berichtje of kaartje te sturen of een persoonlijk belletje. Dat doet een mens goed dat weet ik zeker. Ik zou het fijn vinden als ik jou door dit bericht geïnspireerd heb om vaker mensen die ziek zijn een berichtje te doen.

“Als je gezond hebt heb je 1000 wensen, als je ziek bent maar 1”

Nog even ter info:  De World Health Organisation zegt dat als er 10 mensen in de wachtkamer zitten er 7 naar huis kunnen als ze de voeding aan zouden passen. Dat geloof ik ook meteen, vele ziektes en aandoeningen zijn op te lossen met voeding. Heel lang geleden zei Hippocratus al “Laat jouw voeding je medicijn zijn en jouw medicijn jouw voeding” Ik richt me dan ook graag op fit en energiek zijn en preventie van onze gezondheid met voeding. Ik richt me met namen op ondernemende vrouwen. Wil jij hier graag een keer inzicht in of ben je nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen? Stuur me een berichtje.

Weet jij al welke mensen je een berichtje gaat sturen op deze ‘Wereldgezondheidsdag’? en morgen? en overmorgen? en volgende week? en volgende maand?